Farfalle s krevetami a špenátem

recept_domaci_testoviny_krevety

Těstoviny, kterým snad žádný labužník neodolá. Pohled na šťavnaté krevety ve spojení s čerstvým špenátem je dokonalá kombinace.
A co Je na tomto receptu nejlepší? Že ho máte hotový během několika minut.

Ingredience (pro 4 osoby)

500g čerstvého špenátu
500g krátkých těstovin farfalle
hrst mandlí
olivový oleje
hrst nastrouhaného parmezánu
čerstvé krevety
1dc bílého vína
1 stroužek oloupaného česneku
sůl a pepř

Postup

Na pánvi osmahneme krevety na větším množství olivového oleje, zalijeme vínem, necháme jej odpařit a vypneme oheň. Mezitím si dáme vařit vodu na těstoviny (jakmile vře, osolíme ji) a připravíme si pesto. Do mixéru vložíme omyté a osušené listy špenátu, mandle (či piniové oříšky), olivový olej (dle potřeby), sýr a česnek. Rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.

Hotové těstoviny scedíme a smícháme v pánvi s krevetami a pestem. Můžeme do omáčky přidat i pár lžic vody, ve které se vařily těstoviny.

Alternativy a další tipy

Další oblíbené suroviny na omáčku jsou také chřest nebo cukety. Místo těstovin farfalle jako jsme použili my, můžete zkusit penne, fusilli nebo třeba garganelli. Z dlouhých těstovin jsou nejlepší špagety, fettuccine nebo pappardelle.

Skvěle se k tomuto receptu hodí také ovčí sýr pecorino, piniové oříšky. Do omáčky můžete kápnout trošku citronové šťávy, přidat cibulku a smetanu (např. pro omáčku z chřestu namísto špenátu).

Tradičním postupem výroby pesta je samozřejmě hmoždíř. Tento způsob přípravy je šetrnější a nedochází při něm k zahřívání listů a olivového oleje, který má potom tendenci hořknout. Nicméně, když vás tlačí čas, není nad pomoc kuchyňského robota.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení